En son beş yangın kapısı Kentsel haber

Yangın kapısı, esrar intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını kösteklemek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Gereç: Yangın baplarında alelumum çelik veya ilenmeşap gereç kullanılmaktadır. Çelik baplar daha dayanıklı ve yangına karşı elan rezistanslidir.

Laf konusu can kayıplarının yaşanabileceği yangın felaketleri evetğunda yangın merdiveni imalatının önemi ortaya çıkmaktadır.

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın kapısı ekseriyetle 60 an, B derslikı bir yangın kapısı ise 30 zaman boyunca yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Yangın bapları olarak da bilinen ivedili çıkış baplarının hangi malzemeden mimarilması gerektiği, elbette konumlandırılacağı, menteşelerinden kapı kollarına ve gövdesine denli dayanıklılık seviyeleri cemi muayyen standartlar gözetilerek mimarilmalıdır.

Başarım çerezleri: Bu çerezler, ziyaretçilerin sıklıkla hangi sayfaları görüşme etmiş olduğu ve genel ağ sayfalarından sakatlık mesajları aldatmaıp almadığı kabil görüşmeçilerin genel ağ sitesini nite kullandığı ile dayalı bilim toplar.

Gerçekten yangınlardan korunmak bağırsakin asıl olan yangın merdivenleri çoğu yerde zaruri olarak tutulmaktadır.

Montaj: Yangın kapısı, mevsuk şekilde monte edilmelidir. Bapnın yanlış montajı, yangın simultane etkinliğini azaltır. Yangın kapısının montajı, bilirkişi bir ekip aracılığıyla gerçekleştirilmelidir.

Bu baplar, kullanacak olanların hareketini engellemeyecek şekilde olmalıdır. Bunun bâtınin bile kanatlarının tasarımının en oflaz biçimde gestaltlması gereklidir. Kanatları insicamlı halde insicamlı monte edilmezse kaçış esnasında sıkıntılar yaşanabilir. Acil yangın kapısı çıkış kapısı kilitli olmamalı ve defa ile rahat açılır vaziyette olmalıdır. Bu bapların esrar sızdırmaz özellikte olması ve 4 kattan daha azca kata sahip binalarda 60 dakika, bodrum katlara ve 4 kattan daha şu denli kata sahip binalarda en azca 90 an yangına karşı dayanıklı olması istenmektedir.

Yangın kapısının (ivedili çıkış kapısının) asıl amacı olası bir acil durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide gestaltlmasını katkısızlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sulpndaki duman, yangın, doğal gaz vs. kadar durumlarda bir anlamda yalıtım sağlamlayarak bu negatif koşulların başka katlara geçişini hapsetmek yahut olanaklı başüstüneğu kadar geciktirmektir.

Baplarda kullanılan yaylı menteşeler yangın baplarının devamlı kapalı kalmasını esenlar.

Adı yangın merdiveni olsa da yığın ve zelzele afetlerinde bile en doğru merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların eğer olmazsa olmazlarındandır. Güvenli bir yangın merdiveninin önemi, insanların hayatını kurtardığında henüz uygun anlaşılacaktır.

Kanatlardan biri sabit tutulabilir, ivedili durumda bir pim mekanizması ile kolayca açılması katkısızlanabilir.

Yangın Merdivenine intikallerde yangına dayanıklı ,panik barlı, sızdırmaz yangın bapsı kullanılmalıdır.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “En son beş yangın kapısı Kentsel haber”

Leave a Reply

Gravatar